15% kedvezmény minden Férfi termékre 06.17 és 06.23 között!

15.000 Ft feletti rendelések esetén ingyenes kiszállítási lehetőség!

Hada Labo Tokyo Világ

Hatékony fényvédelem

2024.06.10 11:09
Hatékony fényvédelem

Felkészítünk a napozásra!

Miért fontos a fényvédelem?

Az UVB sugarak a bőr felső rétegeit támadják és a bőrrák kialakulásának esélyeit növelik, az UVA sugarak pedig a bőr mélyebb rétegeibe hatolva bőröregedést és allergiás reakciót okozhatnak. A fényvédők segítenek, hogy ezen hatásoktól megóvjuk a bőrünket, megelőzzük a napégést, korai bőröregedést és a bőrrák kialakulásának kockázatát.

Mit is jelent pontosan az SPF?

Az SPF (Sun Protection Factor) értéke meghatározza, hogy egy fényvédő termék mennyire képes védelmet nyújtani a bőrnek az UV sugarak ellen. Minél magasabb az SPF, annál hatékonyabb a védelem. Például az SPF 30-as krém azt jelenti, hogy viselve az adott terméket, a bőr akár 30-szor tovább maradhat kitéve a napsugaraknak anélkül, hogy leégné.

Ebből következik annak fontossága, hogy az adott időjárást, éghajlatot, évszakot és a saját bőrünk jellegzeteségeit is figyelembe vegyük a megfelelő fényvédő kiválasztásakor.  Egy fontos tipp: nyáron, ha tehetitek 2 óránként és minden fürdés után is kenjétek újra a fényvédőt!

Kémiai vagy fizikai fényvédőt válasszak?

A hatékony fényvédelem alapvető fontosságú az egészséges bőr megőrzéséhez és az UV sugarak által okozott károk minimalizálásához. A fényvédelem során gyakran találkozhatunk két fő kategóriával: fizikai és kémiai fényvédőkkel. A fizikai fényvédők olyan összetevőket tartalmaznak, mint a cink-oxid vagy titán-dioxid, melyek, ahogy a típus neve is jelzi, fizikailag elnyelik vagy visszaverik az UV sugarakat, így megakadályozzák azok behatolását a bőrbe. A kémiai fényvédők, ezzel szemben reakcióba lépnek az UV sugarakkal, átalakítva azokat és csökkentve káros hatásaikat. Ezek előnyei és hátrányai röviden így foglalhatóak össze:

Fizikai fényvédők:

- Előnyök: Fizikailag elnyelik vagy visszaverik az UV sugarakat, így azonnal hatnak a bőrön. Gyakran jól tolerálhatóak érzékeny bőrűek számára is.

- Hátrányok: nehezebben kenhetőek, zsíros érzetet és fehér réteget hagyhatnak maguk után.

Kémiai fényvédők:

- Előnyök: Könnyű textúrájuk miatt könnyen eloszthatóak, gyorsan felszívódnak és általában nem hagynak fehér réteget.

- Hátrányok: Néhány összetevő allergiás reakciót válthat ki egyes embereknél, és előfordulhat, hogy irritálják az érzékeny bőrt.

Mi a Hada Labo Tokyo-nál a kémiai fényvédők mellett tettük le a voksunkat, az allergiás reakciót kiváltó összetevők minimalizálásával, így próbáljuk csak az előnyöket megtartani és átadni Nektek.

Fontos megjegyezni, hogy minden bőrtípus más, és amit egyik személy bőre jól tolerál, az másnak problémákat okozhat. Érdemes kísérletezni különböző típusú fényvédőkkel, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Tippek a biztonságos fényvédelemhez:

 • Napozás előtt legalább 20 perccel vigyétek fel a fényvédőt a bőrötökre.
 • Legalább két óránként és a vízből való kilépés vagy az arc törülközővel történő szárítása után ismét kenjétek be magatokat.
 • Kerüljétek a napozást délelőtt 11 és délután 3 óra között, még fényvédők használata esetén is.
 • Ne feledjétek, hogy egyetlen UV-szűrővel ellátott készítmény sem nyújt 100%-os védelmet:
  • SPF 15: körülbelül 93%-ban gátolja az UVB sugarakat
  • SPF 30: körülbelül 96%-ban gátolja az UVB sugarakat
  • SPF 50: körülbelül 98%-ban gátolja az UVB sugarakat
 • A fényvédelem nem csak nyáron fontos. Igyekezzetek az év minden szakában, természetesen az adott időszaknak megfelelő erősségű és mennyiségű fényvédőt alkalmazni.

Mit tartalmaznak még a fényvédőink?

A bőr védelme és regenerációja szempontjából fontos, hogy a fényvédőinket hatékony kulcsösszetevőkkel is kombináljuk. Ilyen a Sun Line termékekben megtalálható panthenol és hialuronsav.

Panthenol: B5-vitamin, amely vízmegkötő, bőrpuhító, nyugtató és regeneráló hatású. Segít hidratálni és megnyugtatni a már leégett bőrt.

Szuper Hialuronsav™: 3-féle hialuronsav kombinációja, mely mélyen hidratál, megnyugtatja a bőrt és segít megőrizni annak szépségét és fiatalságát. Márkánk ikonikus összetevője, amely a legtöbb termékünkben megtalálható.

A termékeink megtekintéséhez kattints ide!

A fényvédőinket megtalálhatjátok a DM és Rossmann üzletek polcain is.